Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Färgglad trappa för motionens skull!

Måndagsbloggen: Färgglad trappa för motionens skull!

Visst är det vår i luften. Det har porlat och droppat i solskenet hela helgen och även om det är minusgrader i Uppsala nu på morgonen så är åtminstone vårsolen kvar.

Till och med den gråa betongtrappan nere vid stationen har fått vårlika nyanser. Det visar sig vara mycket mer än bara lite uppfräschning får jag veta genom Helena Wälivaara på Sto Scandinavia.

Hon berättar att det är Marcus och Johan som går sista terminen på Fysioterapeutprogrammet vid Uppsala universitet som har målat trappan som en del av deras examensarbete.

Bredvid trappan finns nämligen en rulltrappa och examensarbetet går ut på att mäta hur många som tar trappan före målning och hur många som tar den efteråt. Är vi mer benägna att gå i trappor som är färgglada än i mer naturfärgade. Kan färger motivera oss till motion? Ja, kanske. Jag tar alltid trappan, men det beror mer på att den är närmast från mitt håll.

I och för sig är det lite roligare nu. Eller ärligt så tänker jag inte så mycket på det, inte en måndag i solskenet, med huvudet fullt av Nordbygg, Betonggala och betong. Men jag ska fortsätta ta trappan och framemot slutet av veckan ska jag ägna det en tanke, jag lovar.

Motivet i trappan togs fram tillsammans med konstnären Lovisa Axellie, färgen sponsrade Sto med och det är i Uppsala det händer.