Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Bästa aprilskämten!

Måndagsbloggen: Bästa aprilskämten!

Chefredaktör Roger Andersson bloggar varje måndag.

Jag vet att det är tisdag. Men bloggen heter Måndagsbloggen och det är svårt att göra om vinjettfotot.
Vet inte om ni gick på något aprilskämt i år. Jag gjorde det inte, vad jag vet. Det är svårt att avgöra vad som är vad i dessa tider när världen är full av lynniga presidenter och fake news.

För att veta vad som är vad pågår en debatt i media om att helt sluta med aprilskämt. För att öka trovärdigheten hos läsarna. Som om det är det som är problemet.

I Sverige har vi tydligen aprilskämtat sen 1600-talet så varför sluta nu?

Tidskriften Betong har inget aprilskämt i år. Förra årets skämt om att Melodifestivalen köpt upp Betonggalan tog alldeles för många andra medier upp som riktig nyhet så nu bär även vi med oss en trovärdighetskris.
Men jag ger er fem-i-topp från i år:

5. Det är valår i år och i ett inlägg på Facebook skriver socialminister Annika Strandhäll om svenskarnas enorma aptit efter sötsaker – och föreslår hårdare reglering.
”För att minska det lösaktiga lösgodisätandet föreslår jag och regeringen att ett nytt lösgodismonopol införs i Sverige”, skriver hon i inlägget.
Socialministerns hårda krigföring mot godiset innebär att det endast ska säljas på Systembolaget samt ”i ett mindre antal certifierade butiker”.

4. Gävle ska ta upp kampen med tårtgeneralen som gjorde världens längsta smörgåstårta i Köping. Tårtan blir längre än 510 meter och projektet har Kostas Zalahas tagit tag i efter att ha varit på bio i slutet av mars.
– Kan Köping så kan Gävle, säger han.

3. Ett ämne i tatueringsfärger kan göra p-piller verkningslösa. Skriver UNT. Det visar ny forskning.
De flesta professionella tatuerare i Sverige använder färger som innehåller ämnet toluendiamin. Amerikansk forskning visar nu att ämnet blockerar kroppens möjligheter att absorbera de aktiva substanserna i en rad av de vanligaste p-pillren på marknaden. Jessica Svensson, 27 år, är mycket upprörd över de nya rönen. Hon har fått två barn, Billy-Ray och Månstråle, trots att hon ätit p-piller.
Särskilt jobbigt är det att hon inte vet exakt när hon blev gravid och därmed inte vilka barnens pappor är. Men hon ångrar inte tatueringarna.
– Nej, det kan ju vara tack vare dem som jag fått mina två underbara barn

2. TV4 intervjuar Zlatan om han ska vara med i VM och vilket nummer han i ås fall ska ha i landslaget. Det räcker med ett ”Z” svarar han. Jag tror det var ett skämt.

1.Finja har skämt bort oss med skämt (observera vitsen) på första april i många år. Detta år lanserar de en odlingsbar betong som man sår som ett frö i jorden och så växer de olika bruken upp. För att ta odlingsarbetet vidare söker de nu en odlingsansvarig med fokus på måttbeställda betongelement och prefabricerad ekoodling i samråd med kontrakterade lantbrukare.

Vi har även en stor nyhet inför Betonggalan men den är på riktigt så vi blandar inte ihop den med det här andra.