Hem Okategoriserade Thomas Concrete Group växer även i Tyskland

Thomas Concrete Group växer även i Tyskland

Efter expanderingen i USA köper nu Thomas Concrete Group två fabriker för fabriksbetong i nordtyska Lübeck och Tensfeld. I och med affären med säljaren Fischer Beton har Thomas 25 fabriker i norra Tyskland.

– Vi utvärderar kontinuerligt möjligheterna till strukturförändringar och potentiella förvärv. Under de senaste tre åren har koncernens omsättning vuxit med drygt 75 procent. Nu yppades möjlighet att i Tyskland och USA expandera ytterligare genom att förvärva anläggningar som passar mycket bra in i vår verksamhet, säger Hans Karlander, vd och koncernchef för Thomas Concrete Group, i ett pressmeddelande.

De två nya tyska fabrikerna kompletterar och stärker Thomas-koncernens nät av anläggningar för produktion av fabriksbetong i Schleswig-Holstein och västra Mecklenburg-Vorpommern. Företaget har varit verksamt i Tyskland sedan 1965.

– Lübeck-Tensfeld-regionen är intressant för vårt företag och vi ser en stor potential att förbättra vår kundservice. Förvärvet är ett led i den strategi vi lade fast 2013 om en starkare och mer sammanhållen koncern med mycket stor lokal närvaro. De nya fabrikerna medför också ökad effektivitet och synergier i produktion, distribution och försäljning, säger Hans Karlander.