Hem Okategoriserade Bonniers tar över Byggindustrin

Bonniers tar över Byggindustrin

Staffan Åkerlund, chefredaktör för Tidningen Byggindustrin.

Bonnier Business Media, BBM, förvärvar alla aktier i Byggindustrin och tar över tidningen från Sveriges Byggindustrier.

– När nyheten nådde oss måndagen den 11 december 2017 om att Sveriges Byggindustrier lägger ned tidningen Byggindustrin såg vi möjligheten att förvärva tidningen och bidra till att dess verksamhet lever vidare. Nu får vi möjligheten att vara en del i en tidning som har en nästan 90-årig historia i ryggen med en redaktion som är mycket uppskattad av branschen, säger Henrik Zetterstedt, affärsutvecklare på Fastighetsnytt.

Byggindustrin är Sveriges ledande tidning inom Bygg- och samhällsbyggnadssektorn och ger ut 38 nummer per år. Förvärvet ingår i BBM:s strategi att utveckla nischade branschmedier i syfte att öka affärsnyttan, branschnyttan och inte minst samhällsnyttan inom respektive nisch. Det ska ses som en naturlig utveckling efter förvärvet av Fastighetsnytt som offentliggjordes januari 2017.

– Vi såg direkt att den mycket välskötta tidningen med gott renommé i branschen skulle passa väl in i vår struktur inom BBM och Bonnier News som komplement till bland annat Fastighetsnytt och våra övriga nischmedier säger Mikael Nestius, vd för BBM.

Befintlig redaktion under ledning av nuvarande chefredaktör Staffan Åkerlund kommer fortsättningsvis att leda och ansvara för den redaktionella utvecklingen av tidningen som ska drivas som en del av BBM:s verksamhet inom affärsområdet Bonnier News. I BBM ingår idag bland annat Fastighetsnytt, Veckans Affärer, Dagens Medicin, Aktuell Hållbarhet och Resumé.

– Det känns väldigt bra att Tidningen Byggindustrin nu får Bonnierkoncernen som ny ägare. För Sveriges Byggindustrier innebär det här också nya möjligheter att utveckla vår medlemskommunikation i ett nytt sammanhang och format, säger Mats Åkerlind, vice vd för Sveriges Byggindustrier.

Staffan Åkerlund, chefredaktör för Tidningen Byggindustrin, är övertygad om att läsarna kommer att känna igen tidningen.

– Samtidigt kommer vi nu att ingå i en större redaktionell miljö med ett antal mycket kvalificerade systertidningar och får möjligheter att utveckla tidningen ytterligare. Alla vi på redaktionen känner oss ordentligt optimistiska.