Hem Betongbruden Schysta kollegor

Schysta kollegor

Betongbruden

I torsdags hade det varit lite strul med en fabrik så jag fick åka till Haninge med ett lass från Kungens kurva på eftermiddagen. Jag muttrade lite över det eftersom det skulle innebära att jag fick övertid. Jag har problem med värk i kroppen och just denna dag hade varit tufft från början så det kändes trist. Väl på plats ute på bygget blev det i alla fall en snabb lossning och lite trevligt skitsnack innan jag gav mig iväg tillbaks till Kurvan.

Jag kommer fram till fabriken och ser en rejäl översvämning och inser att spolanläggningen är trasig. Det innebär att jag måste åka tillbaka en och en halv mil till Farsta, som ligger fem minuter från sista bygget, för att spola där. Många fula ord. Varför har ingen informerat om att anläggningen är sönder?

Det visar sig att anläggningen fungerade när fabrikspersonalen gick hem, vilket innebär att det troligen är en chaufför som har ställt till det. Sånt händer, men OM man nu ställer till det så kan man väl för h-e se till att eventuella bilar som fortfarande jobbar får veta det så att de inte behöver jobba över extra? Hur svårt kan det vara att ringa firman och be dem kolla vilka bilar som fortfarande jobbar? Nä, man skiter i det för man bryr sig bara om sig själv? Eller så är man feg och tror att man ska få skäll (vilket man inte får). Jag blev förbannad, ringde en av cheferna och sa vad jag tyckte och tänkte om egoistiska idioter, långa dagar och trasiga anläggningar.

Helt slut, gråtfärdig över insikten att behöva jobba ett par timmar till satt jag i bilen och pratade med chefen. Då kom en fabrikskille tillbaka och han var snäll nog att starta fabriken och ge mig en ”disk” (vatten och grus) som jag kunde vispa runt med i roteraren och sen tippa ut så att jag slapp åka till Farsta och spola. Inte alls optimalt men det funkar i nödfall. Efter elva timmars jobb fick jag äntligen åka hem och ta helg!