Hem Betongbruden Hustomtar och handfat

Hustomtar och handfat

Betongbruden

“Välkomna” var det första vakten som tog emot på ett av våra byggen sade. Oj, vilket trevligt mottagande hann jag tänka medan vakten förklarade för eleven hur han skulle vända och backa in på bygget och eleven förklarade för vakten att han var något av en nybörjare. Nu skulle vi lossa till en minipump och de kan vara lite luriga att backa till innan man lär sig, för de är smalare än lastbilen och syns därför inte i speglarna. Eleven backade, sprang ut och kollade, backade och ställde sig sedan perfekt, trots att jag kom med helt värdelösa “råd” pga att jag inte såg ordentligt i speglar och kamera…

Eleven fick beröm av vakten för bra backning. Kul för eleven att få beröm av fler än mig. Vi förberedde för lossning och gick ut och hälsade på pumpföraren. Eleven började efter en snabb genomgång att lossa och då kom den trevliga vakten igen och frågade om vi ville ha kaffe?! Jösses, vad är det här för ställe tänkte jag glatt överraskad. Vi tackade nej och jag förklarade att jag inte dricker kaffe. Då fick jag varmt vatten så jag kunde göra te! Vakten sade att han kallades för Hustomten, jag kan förstå varför.  Så enkla saker som gjorde dagen så mycket bättre för oss. Det borde verkligen finnas fler “hustomtar”.

Efter det så fick vi ett lass till Svensk Betongdesign. De gör många jättefina saker. Bland annat utekök, bänkskivor och fantastiska handfat i betong. Kolla in dem på Instagram där de heter svensk_betongdesign.

Idag skulle gjuta en flytbrygga så vi levererade ca 3 kubik betong till den. Efter lossningen tog jag en titt i deras “showroom” där de visar en del av det de gör. Eleven och jag fick varsin snygg tröja med deras logga på samt en text som sammanfattar jobbet och kanske även mitt liv rätt bra: “Eat, Sleep, Concrete”.

Åsa “Betongbruden” Karlström