Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Nordbygg i tio-i-topp-format!

Måndagsbloggen: Nordbygg i tio-i-topp-format!

Chefredaktör Roger Andersson bloggar varje måndag.

Måndag igen. Nordbygg är över men tröttheten finns kvar. Fast det kanske inte är samma trötthet? Nåväl. Nya tag.

Nordbygg är svårt. Många timmar, mycket jobb, rätt mycket pengar. Är det värt det? Går nästan aldrig att utvärdera. Men jag ska försöka genom att göra en liten tio-i-topp.

10. Lindec.
Trevliga maskintillverkare i bortre änden av gången mellan A- och B-hallen. De vill mer, jag vill mer, en bra kontakt. Kanske gör vi något tillsammans.

9. Henric Kärrstedt.
Betongentreprenör i medvind. Var med på Betonggalan senast. Roliga, tjatiga. For förbi på Nordbygg med nya idéer till Betonggalan, men lyckades inte få fram dem i förvirringen. Vi hörs om några dagar.

8. Baiba Gailite.
Lettiska Primekss representant i Sverige är trebarnsmamma men ser ut som en tonåring. Alltid lite öststatsflirtig, vann pris för bästa klädsel på senaste Betonggalan men bortom auran av flärd får hon företaget att tugga sig fram på den svenska marknaden. Och det är det som räknas.

7. Bygg & Teknik.
Roland och Marcus Dahlin är alltid på Nordbygg. Alltid nära entrén till C-hallen, alltid med senaste temanumret i handen och alltid alerta. Givet inslag.

6. Peri.
Firade 25 år i Sverige med bayersk buffé och eisbeer i Victoriahallen. Alla var där. Visserligen inte JM och Skanska som inte får, men jag var där. Peri har smugit sig ut i marknadsljuset och syns mer och mer. Får se var man tar vägen nu när man sparkat vd:n Per Berglund. Backa inte!

5. Fråga Betongexperterna.
I fyra dagar stod vi där fulla av kunskap. Sto, Basf, Linotol, Betongindustri och Peikko. Det var givande att lära känna alla betongare som tjänstgjorde i montern, det blev många kul samtal och jag tyckte vi sken. Erik Hamrén hade tagit ut oss i landslaget allihop.

4. Mapei.
Stor monter avdelad med en svängd vägg som ett höstlöv vilket gav flera olika avdelningar. Energirika Karin Pettersson och Ulrika Svensson mötte upp varje dag och hade de bara haft cykeldressen på hade vi trott att det var Betonggala.

3. Butong.
Lars Höglund stormade in montern på fredagen, arkitekternas dag. Hans bubbliga betongskivor säljer som cement i högkonjunktur och nu måste han snäppa upp, investera och skala upp. Härligt. Han söker partner, jag gav några tips. Det är så vi gör på Nordbygg.

2. Kändisarna.
Hur många byggkändisar kan du? Jag lovar att du hittar dem alla på Nordbygg. Matte, Sofias änglar, you name it. Möjligen var inte Martin Timell där i år, men det är undantagen som bekräftar regeln och det är ju Martin bra på.

1. GT.
På väg hem genom dimman som bara fanns i mitt huvud räknade jag ut att jag skulle hinna få en timme i kvällssolen på betongtrappan hemma i Uppsala där jag bor. Där satt jag med pilotiga Raybans, betongen värmande, solen som skickade en extra stråle och med Beefeatern klirrande torr och enbärsrik. Tom. Matt. Men lycklig. Nordbygg i ett nötskal.