Hem Betongbruden Ett specialuppdrag

Ett specialuppdrag

Betongbruden

Häromdagen ringde min transportledare och frågade om jag var ostraffad.
“Öh, ja, det är jag” svarade jag lite förvånat.
“Bra, de behöver en bil som kan köra till ett ställe där man måste föranmäla vem som kommer”.
“Visst, inga bekymmer sade jag som tycker att det är roligt med lite specialjobb.

Dagen därpå gav jag mig iväg till kunden. Anmälde mig hos vakten och fick åka in.Inne på området möttes jag av två trevliga killar från Grund & Stombyggnad i Stockholm AB som hade lite smågjutningar att göra. Vi började med att gjuta en bit golv inne i en byggnad. Jag fällde ut rännan, siktade in mig på dörrhålet och så backade jag så långt det gick mot dörren. Tyvärr fick killarna slita en del med rakan eftersom rännan bara nådde till ungefär halva formen.

Efter det ville de ha ett par skottkärror betong som skulle ner i källaren. Jag hade bara så att det räckte till en skottkärra men det var ju inget större bekymmer eftersom jag ändå skulle tillbaka med ett lass till.

Väl tillbaka hos kunden var det ett gäng mindre fundament som skulle gjutas. Det blev lite trevligt skitsnack om storgjutningar, rännkörning och att jag gjuter som hobby. De kommenterade också att de hade funderat på att fråga om de fick göra ett studiebesök på en betongfabrik för att lära sig lite mer om betongen och dess egenskaper. Mycket bra tycker jag. När fundamenten var klara körde vi det sista till källaren och sen fick jag spola rännan och ta med mig en skvätt betong som blev över.

Hos sista kunden blev väntetiden 45 minuter, och trots en ansenlig mängd flytmedel för att göra betongen mindre stabbig var det stressigt att lossa. Dåligt fall på rännan och trög betong är ingen bra kombination. Efter 11 timmars jobb var det dags att åka hem en sväng innan jag börjar jobba kl 05.35 dagen efter.

Åsa “Betongbruden” Karlström