Hem Hållbarhet “Vill vara med och påverka”

“Vill vara med och påverka”

Karolina Brick
Karolina Brick.

Riksbyggen var ett av företagen som deltog vid veckans överlämning av färdplanerna för fossilfri konkurrenskraft till regeringen.

– Riksbyggen vill vara med och påverka utvecklingen mot ett mer och hållbart samhälle. Att delta i ett övergripande och långsiktigt arbete för att steg gå för ett fossilfritt Sverige är en viktig del i det arbetetsäger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen.

Riksbyggen är med i Betonginitiativet och har deltagit i arbetet med färdplanerna för betongbranschen och bygg- och anläggningssektorn. Målet är att få en konkret bild av hur omställningen av de olika branscherna kan gå till samt identifiera utmaningar, möjligheter och behovet av politisk hinderröjning.

Riksbyggen har reda tagit ett stort steg framåt för att minska betongens klimatpåverkan. Som första aktör har Riksbyggen börjat använda betongstommar med betydligt lägre klimatpåverkan än tidigare. Först ut att testa de nya stommarna är Brf Viva i Göteborg, som just nu är under produktion.