Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Fisk på Elmqvist och tunga juryer!

Måndagsbloggen: Fisk på Elmqvist och tunga juryer!

Chefredaktör Roger Andersson bloggar varje måndag.

Solen skiner över Uppsalaslätten. Tåget har medvind in mot Stockholm. Det här blir en bra vecka. Kort, men bra.
Det närmar sig utgivning av nr 3 och de oskrivna artiklarna ligger som en dov baksmälla i hjärnbarken. Fast det finns ett botemedel. Skriv dem. Jag vet, jag ska.

Annars är kortveckan full av juryarbete inför nomineringen till Årets Roger. Idag träffar jag juryn till Årets Betongentreprenör. Vi ska äta fisk på Lisa Elmqvist. Och arbeta. Ta fram tre nominerade. Det kommer bli tre riktigt bra har jag på känn. Akin Barin, Swerock, och Mathias Ullgren, Betongindustri, gör ingen besviken. Thomas Widehag, NCC, är ny i juryn. Oprövat. Som Lucas Vasques på högerbacken.

På tisdag kör vi Årets Miljöpris. Där är hela juryn ny. Som Juventus försvar i höst. Utom Kajsa Byfors, Svensk Betong. Hon har liksom blivit Madame Miljöpriset och lusläser fram nomineringar varje år och håller alltid uppe nivån. Nu får hon hjälp av Christina Lindbäck, NCC, Anna Graaf, White, och Niclas Köhler, JM. Blir det bättre än så?

Veckan avslutas alltså redan på onsdag med juryn för Årets Montageledare. Viktigt pris. Säkerhet och arbetsmiljö i fokus. Och just-in-time. Vi har just fått en sponsor till priset: Bemix. Kul. Jan Lagerstedt, Contiga, har varit med förr och är alltid noggrann. Nya är gamle vinnaren Henrik Nilsson, Strängbetong, och Andreas Löfstedt, Prefabsystem. Stor koll på Sveriges montageledare blir det.

Helgen blir lugn. Stuga i Roslagen, pollen i luften och laddning för fotbollspremiären i division 9 på söndag. Örbyhus/Tobo. Det måste gå.