Hem Design Grafisk betong på Sörmlands nya museum

Grafisk betong på Sörmlands nya museum

En dag om Spelhagen

I höst invigs Sörmlands museums nya hus i Spelhagen i Nyköping, men redan på söndag den 20 maj är det före detta industriområdet öppet för allmänheten. Bland annat bjuder länsmuseichef Karin Lindvall på en utomhusvisningen ”Grafisk betong – människor på Sörmlands museums fasad”.

– Själva fasaden är en utställning i sig i grafisk betong med foton ur museets stora fotosamling med sörmlänningar från hela världen, säger Karin Lindvall.

Med 13 000 kvadratmeter inomhus plus 1000 utomhus blir det nya museet en av Nyköpings sevärdheter – och mer än så.

– Det blir ett hus som är öppet för alla – fullt av människor, berättelser och olika perspektiv. Det blir en plats för upplevelser och engagemang, för samtal, debatt, allvar och lek. Med både torg och park blir det plats för utställningar, evenemang, uteservering, odlingar och lekplats

Visningen av ”Grafisk betong – människor på Sörmlands museums fasad” startar 11:00 och är gratis. Hela programmet hittar du här (extern länk).