Hem Fråga Experten Fråga Experten: Flytspackel till betonggolvet?

Fråga Experten: Flytspackel till betonggolvet?

Fråga Experten

Jag har en källare med ett gammalt ojämnt betonggolv. Jag skulle vilja jämna till det och få en finare finish på golvet. Kan jag använda flytspackel och i så fall vilket?
/Inger

Det brukar skilja
i egenskaperna för spackel/avjämning där ytan skall vara exponerad och där ytan skall beläggas (ex matta, parkett, klinker m.m.). Skall det exponeras välj då en cementbaserad produkt, typ de som används till industrigolv, garage, offentlig miljö, mm (se exempelvis Designgolv). Det är sedan lämpligt att behandla ytan för att dammbinda och göra den mer smutstålig. Skall ytan istället beläggas kan du välja en enklare och billigare produkt. Oberoende av vilken du väljer, följ tillverkarens anvisningar vad gäller förarbete, blandning, utläggning, härdning, m.m.

Oskar Esping,  tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group