Hem Okategoriserade Nya rapport om ungas arbetsskador

Nya rapport om ungas arbetsskador

AFA Försäkrings nya rapport om de vanligaste orsakerna till skador inom industrin och byggbranschen har fokus på unga.

– Många skador i industrin och byggbranschen uppstår vid arbete med maskiner och verktyg. Rapporten fokuserar särskilt på de orsaker som är vanligast förekommande när unga skadar sig och på möjliga förebyggande åtgärder, säger Mats Åhlgren, statistiker på AFA Försäkrings analysavdelning.

Betongarbetare är en av de yrkesgrupper som drabbas hårdast av arbetsskador.

– Maskinskador kan förebyggas genom säkerställande av skyddsanordningar som används på maskiner och verktyg och genom att se till att det personliga skyddet fungerar. En annan sak som är minst lika viktig i förebyggande syfte, är att arbeta med säkerhetskulturen och attityden till säkerhet och risker, säger Mats Åhlgren som skrivit rapporten Unga inom industrin och byggbranschen.

Varje år presentas aktuell statistik från AFA Försäkrings skadedatabas i rapporten Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro och fyra stycken ämnesspecifika delrapporter. Rapporten Unga inom industri och byggbranschen är den andra delrapporten som presenteras under 2018.