Hem Okategoriserade Rejäl renovering av S:t Johannes kyrka

Rejäl renovering av S:t Johannes kyrka

Foto. Svenska kyrkan.

S:t Johannes församling har kontrakterat M3 Bygg för renoveringen av S:t Johannes kyrka i Stockholm. De komplexa projektet påbörjades i höstas och omfattar bland annat sprängning av berg och gjutning av betongstomme till en församlingssal.

– Vi försöker arbeta rationellt och med nya tekniska metoder, sedan anpassar vi oss efter lagen gällande kulturhistoriska byggnader, säger Michael Dahlkvist, entreprenadingenjör och produktionsledare på M3 Bygg till byggastockholm.se.

Varannan dag gjuts det nästan tio meter vägg och betongbilarna åker fram och tillbaka. Över 100 hantverkare är inblandade i projektet och en normal dag körs sju kubikmeter betong.

– En stor utmaning är att hitta hantverkare med rätt kompetens och inställning. En stor del av arbetet måste ske med tidsenliga material och mer traditionella metoder, säger Michael Dahlkvist.

Den nya församlingssalen rymmer runt 100 sittplatser och efter renoveringen av de fuktskadade kapellen ska några av dem användas för aktiviteter kopplade till förrättningar och gudstjänster. S:t Johannes församling kommer även att erbjuda föreningar och företag en komplett konferensanläggning när allt står klart nästa vår.