Hem Hållbarhet Starkas arbete för avloppsnätet prisat

Starkas arbete för avloppsnätet prisat

Starka och övriga företag i bolaget Alfa uppmärksammas internationellt för deras inlägg i samhällsdebatten gällande Sveriges vatten- och avlopssystem.

Starkas och ALFA-gruppens gemensamma informationssajt säkradframtid.se har belönats med fem utmärkelser från CSS Design Awards och CSS Winner som bedömer sajter utifrån design, innehåll, teknisk lösning och användarvänlighet. Sajten sakradframtid.se tog hem kategorierna Best Innovation, Best UI Design, Best UX Design, Special Kudos och Star of the day i hård internationell konkurrens.

Starka Betongindustriers affärsområdeschef Per-Olof Nilsson anser att det svenska vatten- och avloppsnätet är kraftigt eftersatt och att en åldrad infrastruktur, klimatförändringar och förändrade miljökrav blir stora utmaningar för de svenska kommunerna.

– Nu behöver Sveriges kommuner få upp ögonen för den utbredda VA-problematiken, säger Per-Olof Nilsson som efterlyser gemensamma krafttag för att skapa rätt förutsättningar för framtidens VA-system.