Hem Betongbruden Dåligt väder

Dåligt väder

betongbruden

Häromdagen var jag och eleven och körde hos en av Betongindustris fabriker. Jag har kört där förr men det var längesedan så det var lite kul att komma tillbaks en sväng. Vi började jobba 06.30., kom dit och fick lite uppdateringar på nya grejer och sen fick vi första lasset som gick till Bagarmossen, söder om Stockholm. Eleven är nästan helt självgående nu, så han lossade och jag solade. Bra fördelning av arbete tycker jag!

Efter Bagarmossen fick vi ett lass till Lidingö och det skulle lossas med bask. Det tog en rätt bra stund men det var i alla fall inga bekymmer med betongen. Efter det ett till lass till samma bygge, och när vi kommer dit ser vi hur basken kommer tillbaka full. Betongen hade brunnit såpass att de inte fick ur den ur basken. Inte ens när de la basken på sidan rörde sig betongen.

Jag frågade kranföraren vad som hade hänt och han muttrade över inkompetenta chaffisar som lossar på tomgång så att det tar evigheter att fylla basken. När vi började lossa gasade eleven på ordentligt vilket berömdes av kranföraren. Efter att ha lossat halva lasset säger eleven att betongen ser annorlunda ut. Strax efter kommer kranföraren och ber om att vi ska tillsätta flyt för att de inte får ur betongen ur basken. Vi tillsätter flyt och betongen ser mycket bättre ut efter det. Tyvärr har de inte tömt basken på den gamla betongen så de får ju fortfarande inte ut någon betong… De ger upp och skickar iväg oss med det som är kvar.

Vi spolar i en halv evighet och får bilen hyfsat ren, tyvärr inte så ren som man hade velat. Vi konstaterar att 28 plusgrader och sol INTE är nåt fint väder i vår bransch!

Sedan åkte vi förbi Circle K i Värtan för att ladda med en korv och en glass så att vi skulle överleva köerna till södra sidan stan. Eleven var snäll och bjöd mig och när han glömde beställa korv åt sig själv så bjöd killen på macken på en – sådant uppskattas mycket!

Åsa “Betongbruden” Karlström