Hem Design Sista chansen att se Defec‍‍‍tus Occultos

Sista chansen att se Defec‍‍‍tus Occultos

Helgen 9-10 juni är sista chansen att se Simon Anunds utställning Defectus Occultos på Skomakeriet i Stockholm.

När andra konstnärer‍‍‍ söker nya material och medium, söker Anund nya sätt att utveckla och‍‍‍ fördjupa‍‍‍ sig i betongens fysiska egenskaper, där han hela tiden upptäcker något nytt och outforskat. Hans nära relation till, och långa erfarenhet av materialet har gjort att han ofta anlitas av andra konstnärer‍‍‍ för att utföra deras verk. Processen till det färdiga resultatet går via for‍‍‍mar‍‍‍ av cellplast som betongen sedan gjuts i. Det gjutna blir gjutet om‍‍‍ och om igen tills det uppstår något, en förädling, inte bara av materialet‍‍‍ men även det gjutna resultatets hierarki.

Med Defec‍‍‍tus Occultos kräver Anund vår uppmärksamhet och gör oss vaksamma på den socialt konstruerade‍‍‍ tomhet som växer sig starkare för varje dag genom vårt scrollande. Glidningen från en till synes behaglig guidad tur, genom färgsprakande betongblock, till en allt mer allvarsam genomgång av fejknyheter, förskönande filter och samhällskritik, blir ett slagkraftigt sätt att på nytt uppmärksamma och separera ytan från dess egentliga innehåll.

Skomakeriet är ett galleri för samtida konst på Högbergsgatan 24 i Stockholm.