Hem Okategoriserade Lujabetong bygger fabrik i Stockholm

Lujabetong bygger fabrik i Stockholm

Illustration: Lujabetong.

Lujabetong stärker sin marknadsposition och bygger en betongfabrik i Stockholmsområdet. Den nya fabriken i Kungsängen blir den finska Lujabetoni-koncernens 30:e.

– Efterfrågan på fabriksbetong i Stockholmsområdet är på lång sikt stabil och drivs av det stora trycket på att bygga flera bostäder och utvidga infrastrukturen, säger Sakari Petsalo, som är ansvarig för Lujabetonis verksamhet i Sverige.

Han uppger att Lujabetoni har undersökt expansionsmöjligheter för fabriksbetong på den svenska marknaden under flera år.

– Nu när vi hittat en utmärkt tomt har vi kunnat göra förberedelser för fabriksbygget och även påbörja själva byggfasen.

Med nytillskottet i Kungsängen har Lujabetong tre fabriker i Stockholm. Kapaciteten har täckt betongmarknaderna i södra och norra Stockholm men med den nya massiva fabriken kan företaget konkurrera i de starka tillväxtområdena väster om huvudstaden. Fabriken kan producera över 120 kubikmeter betong per timme, vilket möjliggör deltagande i större projekt och bättre kundbetjäning. Samtidigt utökar Lujabetong investeringarna i bil- och pumputrustning .

– Betong levererad från vår fabrik innebär korta transportsträckor och därmed en miljövänlig lösning för byggprojekt i närområdet, säger Lujabetongs vd Daniel Jonsson.

Fabriken beräknas vara färdig och i bruk i oktober i år.