Hem Betonggalan Måndagsbloggen: Glädje och oro inför Betonggalan!

Måndagsbloggen: Glädje och oro inför Betonggalan!

Chefredaktör Roger Andersson bloggar varje måndag.

Nu är nästan alla nominerade till Betonggalan utsedda. Juryerna har gjort ett bra jobb. Det har varit många glada samtal. Inget i klass med det till Jemi Garbro på Skandinaviska Byggelement som förra året vann Ung&Tung. Hans glädje gjorde min dag. Eller mitt år, jag blir fortfarande glad när jag minns hans kvittrande.

I år var det lite mer ”det var roligt”, ”det betyder väl att man gjort något bra”. Men jag vet själv hur det är. När Sveriges Tidskrifter ringde mig och meddelade att vi nominerats till Årets Tidskrift var jag också manligt återhållsam. ”Det var roligt”, ”det betyder väl att någon märkt att vi gör något bra”. Men så fort jag lagt på var det jämfota hopp, ballonger och löjrom.

Årets Miljöpris och Jämställdhetspriset har ännu inte fått sina nomineringar. Jämställdhetspriset är nytt och oprövat och där är jag väldigt spänd på vad juryn kommer fram till.

När det gäller Årets Miljöpris är jag mer orolig än spänd. Jag vet att det kommit in oerhört få förslag från branschen. Det måste väl bero på att jag inte lyckats nå ut med vikten av priset. För det kan väl inte vara så att det inte finns något miljöarbete värt att nämna i branschen?

Nåväl, juryn får arbeta lite extra hårt, jag vet att de gör det.

I övrigt är jag oerhört glad att WSP hänger på Betonggalan. Min vision med samhällsbyggnadsbranschens största event har alltid varit att alla ska vara med. Och det har de varit som gäster. Konsulter, arkitekter, beställare, entreprenörer, studenter. Men nu kommer de även som utställare.

Det blir en bra Betonggala.