Hem Arkitektur Grafisk betong ett vinnande skolexempel

Grafisk betong ett vinnande skolexempel

Foto: Anders Fredriksen.

Långbrodalsskolan i Älvsjö har utsetts till Årets Stockholmsbyggnad. Den grafiska betongen och den funktionella lekfullheten gick hem hos stockholmarna.

– Långbrodalsskolan är en mycket värdig vinnare och det är extra roligt att det är en skolbyggnad som tar hem priset i år. I ett växande Stockholm behöver vi inte bara bygga bra bostäder, bra skolmiljöer är minst lika viktigt. Startfältet har varit väldigt brett i år och alla projekt har stora kvaliteter. Detta visar på att det som byggs i Stockholm håller hög klass oavsett om det är en skola, bostäder eller ett kraftvärmeverk, säger juryns ordförande, stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog.

Långbrodalsskolan fick drygt 1200 av de nästan 6000 rösterna som kom in när Stockholms stad arrangerade tävlingen Årets Stockholmsbyggnad för nionde året i rad. Skolan är ritad av Aperto och NIRAS Arkitekter medan SISAB agerat Byggherre.

– Stort tack till alla som röstat på Långbrodalsskolan. Det är väldigt hedrande och kul att vårt arbete med arkitektoniska värden uppmärksammas. Det är en unik byggnad som också skolbarnen tagit till sina hjärtan och döpt till Palatset, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.