Hem Betongbruden 40 timmar är deltid

40 timmar är deltid

Betongbruden

Vi som kör betongbil eller betongpump och en del av dem som arbetar på fabrikerna jobbar ibland väldigt mycket under högsäsong. För ett par veckor sedan jobbade jag 56 timmar på fem dagar, och då är det inte ens särskilt mycket så här års. Det finns andra som jobbar betydligt mer.Måndag: På grund av problem med värmen + långsamt arbetande kund så tog lossningen på eftermiddagen betydligt längre tid än beräknat. Cirka 12 timmar blev det den dagen.


Tisdag: Tre jobb, 12 timmar.


Onsdag: 8 lass till ett närliggande bygge. Bygget strulade rejält. Dålig och svårlossad betong (kundens ansvar i detta fall) och ovana betongare som jobbade bakvänt och långsamt.
 Dessutom arbetade samma killar hela dagen och då hade de redan gjutit två dagar före. De gjöt med pump men med liggande slang i slutet. Varje sektion av slangen väger 450 kilo och med tre sektioner slang som ska dras med handkraft så blir det tungt. Särskilt om man är inne på tredje dagen och har gjutit från 06-20 aktuell dag… 
13 timmars jobb, men här erbjöd jag mig att jobba över till skillnad från veckans övriga dagar.Torsdag: Vi körde lite provlass, man blandar betongen och sedan kör man till labbet där prover tas och sen kasserar man och blandar nytt tills proverna visar bra siffror. Vi hade även ett par vändor med sprutbetong ner i tunnlar. 9 timmars dag eftersom jag hade massage inbokat.


Fredag: 3 lass till ett närliggande bygge. Blev hemskickad i vettig tid men när vi kom till fabriken och skulle spola så hade någon idiot hällt färsk betong i spolanläggningen där det absolut inte får tippas färsk betong… Så jag, eleven, en kollega och en från fabriken ägnade 1-2 timmar åt att pumpa bort vattnet och sen hacka med spett och skyffla ut allt från anläggningen. Nästan tio timmar blev det den dagen.

Vi brukar ibland skämta lite och säga att 40 timmar är deltid. Det är inte alldeles långt ifrån sanningen för vissa emellanåt. En del jobbar 15 timmarspass utan rast. Denna vecka är dock kort och efter midsommar har jag en veckas semester, härligt.


Hoppas att ni får en fin midsommar!