Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Durmaz och Tequila!

Måndagsbloggen: Durmaz och Tequila!

Chefredaktör Roger Andersson bloggar varje måndag.

Det var en mulen Midsommar. Extra mulen efter matchen mot Tyskland. Men fotboll är ingen Hollywoodproduktion med lyckliga slut och övertydliga budskap. Det finns inga omtagningar och långa betänketider. Det är som en platsgjutning av exponerad betong. Ett skott, en chans.

Det går fort. Boateng tacklar till sig ett rött kort, det ville han nog spola tillbaka och ändra. Gomez nickade mitt på Olsen, tänk om han fick en chans till. Guidetti och Durmaz vill nog också ändra några saker i slutminuterna. Säkert skulle polske domaren Szymon Marciniak ha velat titta på TV-bilderna när Marcus Berg fälldes. Alltså då när det hände och inte så här i efterhand så hela världen ser vilket förskräckligt misstag han gjorde. Hej då, Szymon! VM är slut för din del.

Men det är fotboll. Vinnare, förlorare, hjältar, syndabockar. Det skiljer ett grässtrå ibland.

Tyvärr kommer dramatiken, kämpandet och det faktum att Sverige chansmässigt matchade världsmästarna för alltid drunkna i ett kallt resultat: 1-2. Dessutom hade Tyskland tio man på slutet.

Nu jobbar vi på mot juli, semester, nya gjutningar, nya matcher. Mexiko och tequila, tacos och Corona. Nya hjältar, nya misstag. Vackra gjutningar och lite efterarbete.

Nu tar vi dem!