Hem Okategoriserade Fransk borrspecialist nu i Sverige

Fransk borrspecialist nu i Sverige

ToughTools Sverige AB introduerar nu den franska borrspecialisten Diager på den svenska marknaden. Diager är en av Europas ledande producenter av mur- och betongborr, med en årlig produktion på över 20 miljoner borr.

Diager har investerat mycket i produktionsmedel och produktutveckling sedan starten 1963. Enligt företagets egna uppgifter borras en halv miljon hål för att testa att produkterna levererar den höga och felfria kvalitet som professionella användare ska kunna förvänta sig.

Årligen produceras 20 miljoner borr produceras på produktionsanläggningen i Poligny, Frankrike, borrar som sedan exporteras till över 70 länder världen över. Diager är också den första produktionsspecialisten inom borrverktyg med märkningen “Guaranteed French Origin” (Garanterat franskt ursprung).

En borr som Booster-plus har en borrkrona av hårdmetall för att klara av armeringsjärn och därmed kunna användas i armerad betong.  Genom att kronan är självcentrerande och stjärnformad med en unik spiral ska hålen bli helt runda. Spiralens tre spår ska kombinera tryck och vakuum för bästa möjliga effektiva dammtransport och lång livslängd.

Förutom Booster-plus levererar Diager standard 2-skärs SDS-Plusborr (Twister plus), SDS-max (Ultimax), HSS, spiralborr, murborr och ett stort antal andra typer av borr.

Under de senaste åren har Diager genom uppköp utökat sitt sortiment och erbjuder nu produkter som till exempel diamantverktyg, bits och sågblad för sticksåg och tigersåg. Bits och sågblad tillverkas i Tyskland.ddd