Hem Betongbruden I skärgårdens famn

I skärgårdens famn

BetongbrudenIbland har man den stora turen att få åka ut i skärgården. Antingen ensam på en alldeles egen pråm eller ett helt gäng på samma gång.

Ett av de roligare jobben var när fyra betongbilar, en mastpump och ett gäng betongare skulle ut på en ö för att gjuta en husplatta. En specialbeställd färja kom och vi fick backa på för att det inte gick att vända ute vid öns färjeläge. Jag backade på sist och det var lite spännande för tyngden av alla fordon gjorde att färjan låg så lågt i vattnet att rampen glipade. Det hittades dock en del virke av olika sorter som man snällt nog byggde en “skarv” av så att jag kom ombord. Inte många centimeter lediga nånstans på den färjan kan jag säga.

Väl framme på ön så möttes vi av kunden på en fyrhjuling. När alla hade tråcklat sig av tog han täten på grusvägen med oss “på släp”. Vi möttes av en del nyfikna blickar, så mycket trafik var det nog längesedan man såg på den ön! Väl framme gjorde vi vårt bästa för att hitta ställen att stå på utan att blockera vägen, det tar ju en stund för pumpen att ställa upp och komma iordning innan den kan börja jobba.

Kunden informerade om att “där borta i det vita tältet finns det frukost och fika, det är bara att ta för er”. Väldigt trevligt och ingen behövde tjatas på utan vi försåg oss med lite fika medan kunden sprang omkring och kollade vad som hände, fotograferade det mesta och sa i förbifarten att det var hans första gjutning och han tyckte att det var SÅÅÅ roligt! Han frågade även massor om jobbet som betongbilschaffis och var väldigt intresserad, alltid kul med sådana kunder.

Lossningarna gick finfint och nöjda kunde vi återgå till fastlandet efter en väldigt trevlig dag. Tänk om man kunde specialisera sig på skärgårdsjobb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åsa “Betongbruden” Karlström