Hem Okategoriserade Almedalsbloggen: Släkten är värst!

Almedalsbloggen: Släkten är värst!

Chefredaktör Roger Andersson bloggar varje måndag.

Första dagen i Almedalen. Det är som en stor släktfest. Eller återträff. Alla är där. Jag vet, det är business, men det är också mycket känslor.

Som när jag snabbt hälsade på Svante Hagman och Rahel Belatchew i vimlet. Eller när jag snubblade på Joakim Lyth. Intervjuade Fredrik Holst och Monica von Schmalensee. Eller drack kaffe med Fredrik Karlsson i presscentret. Det är mina hemkvarter.

Almedalen är intensivt. Det är så många föreläsningar, så mycket folk, så många sena kvällar. Men det är en drog. Det ger rus, det ger baksmälla. Det ger ångest när det närmar sig. Men när det finns i dina vener så är det underbart.

Förskräcklig jämförelse, men för sent. Jag har redan skrivit det.

Jag var på ett seminarium om hur man vi samhällsbyggare ska kommunicera samhällsnytta. Det leddes av skicklige Magnus Höij, vd STD, och i panelen fanns Rambolls kommunikations- och marknadschef Linus Almqvist. På sin finlandssvenska berättade han att mätbara siffror inte är allt. Man måste tro på den känslomässiga kommunikationen. Som kommunikatör kommer du få skit första året då du inte kan presentera några siffror, men sen vänder det. Långsiktighet, tro på det du gör. Bra där, Linus.

Imorgon blir det massor av BetongTV. Mer Allmedalen. Mer släktfest.