Hem Betongbruden Betongbruden: En bra dag

Betongbruden: En bra dag

Betongbruden

Idag hade jag sovmorgon, ända till klockan åtta. Kvart i åtta kom jag till jobbet och gick upp till killarna i blandarrummet och sa att jag provar att jobba idag men att jag hade värk och rejält ont plus att jag haft migrän. Det visade sig bli lite väntetid (skönt!) så det blev frukost och en del skitsnack medan vi väntade på att ett av de de ökända strulbyggena skulle bli klara för att gjuta.

Efter nån halvtimme gick jag ner till bilen och oljade in den så att den var klar att lasta, passade på att åka och tanka också. Jag fick lass vid nio ungefär, dock inte till det ökända bygget utan till ett bygge långt söder om fabriken. Härligt med långkörning, särskilt när jag är lite sliten.

Nöjd rullade jag iväg ut på motorvägen med en kopp te och radion som sällskap. När jag kommer fram ser jag att pumpen står ihopfälld och att två bilar står och väntar. Vad händer här då? Jag frågar en av chaffisarna och får veta att pumpen ska flyttas. Innan vi fick fortsätta skulle dock en lastbil och släp backa ut och det tog nån kvart innan han fick ordning på grejerna.

Bil nr ett lossar, tvåan också och när det är min tur är det dags för nästa bil och släp att backa ut. Då har jag stått i en och en halv timme och dessutom haft 40 minuter transport så jag vill ju gärna bli av med lasset helst för ett par timmar sen…

Släpekipaget gör några försök att backa ut men får avbryta så att jag får lossa, bra beslut att låta betongen gå före!

Efter att ha tillbringat snudd på halva dagen på det bygget blev det tillbaks till fabriken för lunch i lugn och ro och sedan blev det en sväng in till Södersjukhuset på Södermalm i Stockholm. Smidig lossning där och sedan var det hemgång. Nöjd och glad med dagen!

Åsa “Betongbruden” Karlström