Hem Okategoriserade Finja storsatsar i Mälardalen

Finja storsatsar i Mälardalen

Finja Betong satsar stort för att möta den ökande efterfrågan på olika sorters torrbruk i Stockholmsregionen. I fabriksområdet i Strängnäs pågår den största investeringen i företaget historia.

– Med den nya fabriken i drift kommer vår produktion av torrbruk i både säck och bulk att öka. Detta ger oss möjlighet att leverera stora mängder utan att tumma på kvaliteten, vilket visar att vi både vill, kan och vågar, säger Patricio Villarroel, Finja Betongs nya vd.

Investeringen består av en modern torrbruksfabrik som i skrivande stund tar form intill företagets befintliga produktionskontor. Beslutet att bygga en helt ny anläggning grundar sig i viljan att utöka kapaciteten och därmed gå kunderna till mötes. Ett flertal av företagets mindre säckar tillverkas redan i plast och efter den succé som dessa hunnit göra på marknaden skapas nu möjlighet till ökad tillgång. Den nya fabriken är beräknad att invigas i höst.

– Vi ser givetvis mycket positivt på att intresset för mura, gjuta och putsa växer sig allt starkare och att efterfrågan på våra torrbruksprodukter ökar, säger Veronica Jensen, marknadsansvarig på Finja.