Hem Arkitektur Yasuragi prisat på Nordirland

Yasuragi prisat på Nordirland

Runt badet skapades flera små betonghus för olika ändamål.

Spa- och konferenshotellet Yasuragi strax utanför Stockholm har tilldelats Best Luxury Resort Spa i Europa av World Luxury Spa Awards.

– Det är en stor ära för oss på Yasuragi att få ta emot ett så prestigefyllt pris. Särskilt som vi den 1 januari i år öppnade vårt helt nya japanska bad efter åtta månaders ombyggnation. Vårt nya bad har fokus på upplevelse, återhämtning och inspiration. Vårt förhoppning är att vi nu kan nå ut till än fler spa- och affärsgäster över hela Europa, säger Jimmy Myhrinder, Chef för det Japanska badet på Yasuragi.

Det var den 14 juli som årets World Luxury Spa & Restaurant Awards ägde rum på Galgorm Resort & Spa på Nordirland. Över 200 gäster från 42 länder deltog under prisutdelningen som har som syfte att ge bra spaanläggningar och deras personal ett erkännande och även att höja höja servicestandarden inom spa-industrin.

– Att vinna utmärkelser är fantastiskt, men är aldrig vårt främsta mål. Uppmärksamhet på kärnan i vårt varumärket och att nå ut till fler människor i världen är dock viktigt, särskilt när varumärkets största drivkraft är att få folk att må bra. När vi mår bra är det lättare att göra gott för andra och miljön, säger Yasuragis vd Unniva Fallan Röd.

Yasuragis japanska onsenanläggning är skapad av de svenska arktekterna på DAP. Efter en omfattande studieresa till olika japanska onsen är resultatet en asymmetrisk version av en japansk kejserlig innergård. Den arkitektoniska mittpunkten är vattenytan, runt vilken flera små hus av stilren betong är belägna. I betonghusen finns olika välgörande uppleveler, där växlingen mellan kallt och varmt är i fokus med allt från salt ångbastu till kolsyrekälla, regnduschar och kallkälla.