Hem Okategoriserade Ramirent levererar till Ledinge

Ramirent levererar till Ledinge

Ledinge
Illustration: Svenska Bostäder.

Bostadsprojektet Ledinge i Tensta kommer att resultera i 172 hyresrätter i hus som byggs enligt principerna för Stockholmshusen. Maskinerna till projektet levereras av Ramirent.

– Det här är ett kul projekt som vi ser fram emot att starta upp i augusti efter semestern. Vi har en god dialog med platsledningen och byggentreprenören NCC då det här blir fjärde projektet som vi gör tillsammans, säger Thomas Gustafsson, säljare på Ramirent region öst.

Stockholmshusens principer innebär att förutsättningar skapas för ett snabbt och kostnadseffektivt byggande utan att göra avkall på kvaliteten. Sammanlagt är det sju huskroppar som ska upprättas och Ramirent har varit involverade i projektet redan från designstadiet. Av den totala byggvolymen på 250 miljoner kronor hör 12 miljoner till Ramirents andel.

– Området är tacksamt att bygga i och har goda förutsättningar för etablering. Det kommer att vara enkelt att hantera leveranser till och från projektet, säger Thomas Gustafsson.

Ramirent har tagit fram lösningar gällande bland annat bygg-el och kommer att tillhandahålla skalskydd, rotationsgrindar, fallskydd och en temporär etablering med 22 moduler fördelade på två plan.

Svenska Bostäder är byggherre och hyresrätterna planeras vara redo för inflyttning 2021.