Hem Design Kärleken är evig i betong

Kärleken är evig i betong

betongplatta

En betongplatta i trottoaren intill Fyris torg i Uppsala väcker dagligen uppmärksamhet från förbipasserande. Idén bakom den ingraverade texten “Här träffades Harry o Hulda Kadunka” väcktes inför en 25-årig bröllopsdag.

– Jag kände att det måste vara något alldeles speciellt, säger Härje Ling till Upsala Nya Tidning.

“Harry Kadunka” är vad Härje Ling kallas för inom byggbranschen i Uppsala och “Hulda” är ett av hans smeknamn på sin hustru Veronica. En betongplatta lämnades in för gravering för att sedan ersatta en av plattorna på stället där det en gång i tiden stod ett gatukök vid vilket “Harry” och “Hulda” träffades 1979. Med hjälp av en sladdlös borr kom den nya plattan på plats klockan halv fyra en söndagsmorgon 2004.

Härje Ling fruktade att kommunen omedelbart skulle gräva upp den omsorgsfullt ditsatta betongplattan, men den sitter kvar än idag.

– Jag blev väldigt rörd, det var den finaste present jag fått, berättar Veronica Ling.

Oron för kommunens reaktion över plattan visade sig vara obefogad.

– Den stör ingen, säger Vidar Hult, ingenjör på gatukontoret.