Hem Betongbruden Första lasset efter semestern

Första lasset efter semestern

betongbruden

Första lasset skulle till Slussen, Stockholm. På vägen lägger AC:n av. Skit också, jag är riktigt dålig på att hantera värme, mår bedrövligt och hjärnan slutar funka. När jag kommer dit backar jag till och börjar lossa men hejdas av pumpföraren som kommer och säger att de inte är klara ännu. Så vi väntar. Och väntar. Och väntar…

Efter två timmar och tio minuter (!) har bygget äntligen fått ordning på sina grejer och vi kan börja. Att stå i solsken i en grop i 32 graders värme utan AC var inte jätteskojigt. Tillbaka på fabriken blir det lunch och väntetid. Passar på att kolla kupéfiltret. Det innehöll en rätt imponerande mängd damm så jag lånade lite tryckluft och blåste rent det.

Jag får sedan ett lass till Enskede. Kunden pratar varken svenska eller engelska, och jag måste medge att min ryska är något bristfällig. Börjar lossa till minipump och efter en stund inser jag att jag måste på toa, typ nu. Signalerar stopp till pumpföraren, förklarar läget och går på toa. Efter det händer ingenting. Så jag och pumpföraren väntar. Och väntar. Och väntar… Killarna på bygget väntar de också. Och röker, och väntar lite till.

Till slut sätter sig killarna i boden och då börjar jag känna mig lite irriterad. Går in och handtecknar “ont om tid” och viftar lite i största allmänhet. En av killarna säger “boss, boss” och pekar på sin kollega som håller på att ringa. Får prata med chefen som undrar om jag har betong kvar i bilen. Ja, säger jag och han säger att han har pratat med kontoret (oklart vilket) och de ska ringa mig (Mig? Det brukar vara pumpföraren de vill prata med).

Sen händer ingenting… Till slut ringer det en svensk kille som förklarar att killarna har trott att det har varit tomt och att han nu ska säga åt dem att vi ska fortsätta… tog säkert 20 minuter innan vi kom igång igen. Tänk vad lätt det hade gått om vi hade kunnat prata med varandra.

Just ja! Bilen blev så glad av det rengjorde filtret att AC:n återuppstod! Halleluja! Det var däremot inte lika kul att ringa till vår verkstadschef och förklara att felet på AC:n kunde hittas mellan ratten och förarstolen… Jag kommer att få äta upp det där. Länge.