Hem Okategoriserade Consolis förvärvar TMB Group

Consolis förvärvar TMB Group

Consolis Group, en av Europas ledande leverantörer av prefabricerade betonglösningar, köper TMB Group, en tillverkare av betongelement i Baltikum och Finland.

– Genom förvärvet av TMB Group visar vi på vår ambition att ytterligare stärka vår närvaro på våra viktigaste europeiska marknader. De bidrar med värdefull industriell know-how och våra medarbetare kommer att dra ömsesidig nytta av varandras kompetens och erfarenhet, säger Nicolas Yatzimirsky, vd för Consolis.

I och med förvärvet stärker Consolis sin närvaro i Nordeuropa. TMB Group, som grundades 1961 sysselsätter cirka 500 personer, har mer än 50 års branscherfarenhet och rapporterade för intäkter på mer än 120 miljoner euro förra året.

– TMB och dess dotterbolag i Finland, Estland och Lettland har byggt upp långsiktiga relationer med sina kunder. Att kombinera våra styrkor kommer att gynna kunder genom ett omfattande och bredare utbud av lösningar och tjänster, säger Nicolas Yatzimirsky.

Förvärvet är föremål för myndighetsgodkännande och ett avslut väntas i början på 2019. Jaan Luts, Chief Executive Officer för TMB, är mycket nöjd med avtalet:

– TMB Group har nått en nivå där nästa fas i tillväxten inte kunde ha nåtts utan en strategisk partner. Consolis Group är tveklöst en branschledare som spelar en nyckelroll på den snabbt föränderliga europeiska betongmarknaden. Consolis förvärv är ett erkännande av vår kundcentrerade strategi, vårt entreprenörskap, vår kompetens inom projektledning och vår strategi kring partnering vid stora projekt.

Ett av företagen inom Consolis koncern är Strängbetong med huvudkontor i Stockholm. Sammanlagt har Consolis över 11 000 anställda i 22 länder.