Hem Okategoriserade Hilti lanserar ny universalmassa

Hilti lanserar ny universalmassa

Hilti

Hilti HIT HY-170

HIT HY-170 är namnet på Hiltis nya universalmassa för infästning i murverk och betong. Enligt ett pressmeddelande från Hilti Svenska AB ska den klara av alla infästningsjobb med både betong och murverksmaterial under stora temperaturintervaller. Injekteringsmassan är utvecklad för maximal säkerhet med fokus på att uppfylla höga krav utan avkall på ETA-godkända prestanda.

Systemet är godkänt för såväl ihåliga som solida murverk enligt ETAG 029. HIT HY-170 ska fungera enkelt och tillförlitligt i alla injekteringsriktningar oavsett om du fäster metalltrappor, räcken och ledstänger eller takhuvar, i betong eller i solida eller ihåliga murverk.

Hilti-systemet HIT HY-170 marknadsförs som det optimala valet för säkra, lättinstallerade och tillförlitliga fästen när inga avancerade konstruktionsberäkningar krävs. Systemet är även godkänt för både sprucken och osprucken betong med standardelement och två temperaturområden enligt ETAG 001 del 5.

HIT HY-170 ska dessutom vara godkänd för rengöringsfri installation när det används tillsammans med Hiltis ihåliga hammarborr TE-YD. SafeSet är Hiltis system för infästningar och efterinjekterad armering som ska bidra till att säkerställa att infästningarna kan ta den dimensionerade lasten på ett säkert sätt och minimera risken för fallerande infästningar. Alla delar inom SafeSet har internationella godkännanden och fungerar tillsammans som ett system.