Hem Okategoriserade ”Hela tiden försökt växa i lagom takt”

”Hela tiden försökt växa i lagom takt”

Svalöv
Från vänster: Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef, Teddy Nilsson (SD), andre v ordf kommunstyrelsen, Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordf, Robert Nilsson från Företagarna Landskrona/Svalöv, Andreas Brorsson, BMT, Joakim Nilsson, näringslivsutvecklare, Fredrik Jönsson (C), kommunalråd och Arne Nordqvist från Företagarna Landskrona/Svalöv.

Andreas Brorsson har utsetts till Årets företagare 2017 i Svalövs kommun. Betong och Markteknik AB ses som en förebild och ambassadör för det lokala företagandet.

Andreas Brorsson var på väg till ett startmöte i Halmstad när han kom på att han var dubbelbokad. Hemma i Svalöv väntade en kund som prompt skulle träffa Andreas och ingen annan.

– Det var bara att vända och skicka en kollega till Halmstad istället. Och det var ju tur att jag gjorde så.

Kunden visade sig vara en delegation från Svalövs kommun och Företagarna Landskrona/Svalöv som kommit för att utse Andreas Brorsson till Årets företagare 2017 i Svalövs kommun. För 13 år sedan startade Andreas Brorsson startade Betong och Markteknik AB, BMT, och idag har bolaget fyra anställda och fem egenföretagare knutna till verksamheten. Verksamheten består till stor del av grundläggning för villor och industrier men även trädgårdsanläggningar.

– Jag har hela tiden försökt växa i lagom takt. Man vill ju vara försiktigt och se till så att allt hänger med. Det är lite så jag har jobbat. Det senaste är att vi har börjat jobba med betongpooler, säger Andreas Brorsson och nämner modulvagnar till arbetsplatser som ett av flera exempel på den breddade verksamheten.

Kunder som vill ha hjälp med till exempel avlopp hänvisas till andra lokala företagare.

– Man ska vara rädd om varandra i en så liten företagarkommun som Svalöv. Det finns ingen anledning att konkurrera på områden som man ändå känner att man inte riktigt hinner med, tycker jag.

Motiveringen för utmärkelsen lyder som följer:

”Med envishet, yrkeskunskap och lyhördhet för kundens och marknadens behov har Andreas Brorsson utvecklat sitt företag: Betong och Markteknik AB. Andreas Brorsson är en god förebild och en utmärkt ambassadör för det lokala företagandet i Svalövs kommun.”