Hem Design Efter vandaliseringen skrivs budskapen i betong

Efter vandaliseringen skrivs budskapen i betong

betongblock

När Sverigedemokraterna i Halmstad tröttnade på att sätta upp nya valaffischer blev betongblock lösningen. De tre ton tunna blocken med politiska budskap har nu placerats ut på ställen där valaffischerna blivit stulna eller nedrivna.

– Det har varit så pass mycket sabotage över hela Halmstads kommun och det var inte rimligt att åka ut att byta skyltar varenda dag, säger Andréa Skoglund (SD), kandidat till fullmäktige i Halmstad, till SVT.

Polisen har gett tillstånd för den nya utformningen på valaffischer. Enligt Anna Wallefors, enhetschef på kommunikationsavdelningen på Halmstads kommun, är det oklart om det finns några riktlinjer för hur affischerna får vara utformade.

Enligt Teknik- och fritidsförvaltningens verksamhetsutvecklare Ann Andersson strider inte betongblocken mot markupplåtelsen.

– Vi har tagit med trafikfara i bedömningen med det gäller ju traditionella valaffischer. Det är första gången vi ser detta. Vi får se över den aspekten av det.