Hem Betongbruden En riktigt bra dag

En riktigt bra dag

Betonbruden
Foto: Betongbruden.

BetongbrudenI fredags hade jag en sådan där riktigt bra dag.
 Första lasset var visserligen en segdragen pumplossning inne på Skeppsbron där man gjuter pålar som ska stabilisera marken inför nya Slussen, men den gick ovanligt smidigt denna gång.

Hann förbi fiket Bröd & Salt på Skeppsbron och köpte mitt livs godaste köpebulle! En kardemummabulle som bokstavligen smälte i munnen. Tur att jag sällan har vägarna förbi där! 

Efter det lasset blev det långtur till Gnesta där jag hade en snabb rännlossning hos en trevlig kund som sken upp när han fick se min Hammarbyflagga. Det visade sig att han boxades för Hammarby.

Efter det blev det lunch och sen tillbaka till Skeppsbron, men nu lossning med ränna istället. Kommer dit och möts av en väldigt trevlig irländare som hälsar mig välkommen på engelska och talar om att nu är jag ”boss”. Han visar vad som ska gjutas och jag pekar på en container som står dumt till och säger att den får ni flytta på med allvarlig min. Han svarar lite förvånat att ”Nä, det går inte”. Då log jag så sött jag kunde och sade: ”Var det inte jag som var boss?”. Skratt.

Tråcklade in lastbil och ränna på plats och träffade resten av gjutgänget, en rumän och ett gäng portugiser. Började lossa och hela tiden medan vi jobbade skämtades det och slängdes käft åt alla håll. Många skratt och leenden. Det var fantastiskt trevligt och alla hjälptes åt, precis så som man önskar att det vore jämt. För mig som väldgt gärna pratar engelska är det ännu roligare att byggjobbarna för en gångs skull pratar engelska. I det här fallet bättre än mig dessutom, toppenbra träning ju.

Det här var en gjutning som jag kommer minnas länge, och den är ett utmärkt exempel på hur viktigt det är med humor och jargong. Hur jävliga byggena än är och hur dåligt det än går så måste det få finnas plats för lite skratt ibland. Åkte hem genom staden med ett leende på läpparna, bra start på helgen!