Hem Hållbarhet “Osakliga påhopp från ministern”

“Osakliga påhopp från ministern”

Malin Löfsjögård
Malin Löfsjögård. Foto: Boel Ferm.

Under sommaren har politikernas agerande runt valet av byggmaterial debatterats i Svenska Dagbladet. Med anledning av Svensk Betongs vd Malin Löfsjögårds debattartikel ”Fel när regeringen vill styra byggmaterial” den 28 juli replikerade bostadsminister Peter Eriksson två veckor senare.

Peter Eriksson skriver bland annat att “betongindustrin bör ta sig samman och se efter vilka klimatvinster som kan göras i deras egen verksamhet”, vilket Malin Löfsjögårds i sin slutreplik den 21 augusti kallar för att slå in redan öppna dörrar. Svensk Betongs vd skriver också att Peter Eriksson liksom författarna bakom repliken ”Löfsjögård hugger i betong” ägnar sig åt helt osakliga påhopp och påståenden.

Malin Löfsjögård reagerar bland annat på uppgifter om byggmaterial och byggtider som hon anser är direkt subjektiva och saknar faktabaserat underlag vilket gör att relevansen kan diskuteras och kraftigt ifrågasättas på vetenskapliga grunder.

”I den färdplan som är överlämnad till regeringen finns flera konkreta förslag för bostadsminister Peter Eriksson och regeringen att omgående ta tag i.” skriver Malin Löfsjögård och förtsätter:

”Förslag som inte bara sänker utsläppen i Sverige utan gör att Sverige på allvar kan ta ledartröjan för teknikutveckling som kan bidra till att kraftigt sänka klimatpåverkan från byggandet världen över.”

Läs hela slutrepliken här (länk)