Hem Okategoriserade “Fortsatt behov av byggnation i Mälardalen”

“Fortsatt behov av byggnation i Mälardalen”

Finja
Foto: Finja.

Finja Prefab gör sin största satsning någonsin i Mälardalen. Efter lanseringen av bostadskonceptet ”Hållbara hem” 2013 ökade efterfrågan på Finjas betongstommar och nu görs en jätteinvestering i fabriken i Katrineholm.

– Vi tror på ett fortsatt behov av byggnation i Mälardalen och därför är denna satsning viktig för att kunna möta efterfrågan på vårt bostadskoncept. Investeringen gör även att vi kommer ett steg närmare vårt mål att ha en fossilfri tillverkning, säger Kaj Grönvall, vd för Finja Prefab.

Under sommaren har befintliga äldre byggnader rivits för att under hösten ersättas av nya, moderna produktionslokaler som ska utrustas med det senaste inom digital produktionsutrustning. I nästa fas kommer detta att möjliggöra en dubblering av Finjas produktionskapacitet. Det investeras även i ny värmekälla genom att ansluta fabriken till befintligt fjärrvärmenät.

– Vi har under året haft ett bra och nära samarbete med Katrineholms kommun vilket har bidragit till att vi har valt att satsa på vår Katrineholmsanläggning som centralort för våra leveranser i Mälardalsområdet, fortsätter Kaj Grönvall.

Finja har tecknat ett optionsavtal med Katrineholms kommun för att köpa mer mark i anslutning till det nuvarande fabriksområdet. Det medför att logistiken på området kan optimeras och möjliggör ytterligare expanderingar framöver.