Hem Okategoriserade Digital utbildning ska locka ungdomar till branschen

Digital utbildning ska locka ungdomar till branschen

Foto: Finja.

Finja hoppas att ett digitalt utbildningsmaterial ska locka fler ungdomar till branschen. Ett samarbete är inlett med P&L Nordic som utvecklar och säljer digitala koncept och produkter för främjande av kompetensförsörjning och lärande.

Finjas mer än 60-åriga erfarenhet av byggande förmedlas nu till elever på landets gymnasiala byggprogram. Den digitala tekniken innebär en rad fördelar när det kommer till utbildning och P&L kommer att använda Finjas rörliga bilder och simuleringar för att underlätta inlärningen.

– Detta är vårt bidrag till att locka fler ungdomar till branschen genom digitalisering i våra skolor och ökad kunskap om murat och putsat byggande, säger Veronica Jensen på Finja.