Hem Okategoriserade Ny stororder för Finja Prefab

Ny stororder för Finja Prefab

Finja

Skanska har gett Finja Prefab uppdraget att uppföra betongstommen till det nya bostadskvarteret Makrillen i Göteborg. Göteborgs stad står för exploateringen genom de kommunala bostadsbolagen Egnahemsbolaget och Poseidon.

– Vi är glada och stolta att få vara en del av kvarteret Makrillen, som är en av våra största entreprenader sedan starten av vårt bostadskoncept ”Hållbara hem”, säger Kaj Grönvall, vd för Finja Prefab.

Sammanlagt byggs 249 lägenheter plus butiks- och kontorslokaler i stadsdelen Gamlestaden. Projekteringen inleddes under förra året i ett partnerskap för att hitta kostnadseffektiva och miljövänliga lösningar.

– Det är roligt att vara med i så här stora projekt där vår kunskap och vårt stomsystem kommer väl till pass, säger Kaj Grönvall.

Tillverkning av elementen sker vid Finjas fabriker utanför Göteborg och montaget, som startar i början av 2019, kommer att pågå under nästan hela året.