Hem Okategoriserade Stororder i Örebro till Linotol

Stororder i Örebro till Linotol

Linotol

 När Lidl bygger ett nytt stort centrallager i Örebro ansvarar Linotol för alla betongarbeten i projektet. Arbetet är en av de största i Linotols historia och entreprenadsumman motsvarar runt 60 miljoner kronor.

– Det är ett komplext projekt. Företaget har kunskapen, erfarenheten samt de personella och maskinella resurser som behövs. Det känns tryggt, säger Tommy Allström, vd på på TAB byggproduktion som lagt ut entreprenaden på Linotol.

Projektet startade i juli i år och beräknas vara avslutat i augusti 2019. Lagret kommer kunna betjäna upp till 100 butiker i Sverige och värderas till hundratals miljoner. Linotols uppdrag innebär en total produktion av 82 000 kvm .

– Vi har samarbetat med TAB Byggproduktion i flera stora projekt och därför vet vi att rutinerna fungerar och att vi har samma kvalitetstänk vilket borgar för en säkrad och effektiv produktion, säger Linotols vd Michael Larsson.

Under byggtiden kommer många entreprenörer att vara involverade vilket skapar många nya arbetstillfällen. Lagret lagrets grundkonstruktion består av 316 pelarfundament, vindbockar och sulor. Markbetongen stålfiberarmeras och betongplattan blir till största delen dubbelarmerad vilket innebär en hel del handgjutning.