Hem Hållbarhet “Känns förstås mäktigt”

“Känns förstås mäktigt”

Foto: Finja.

Finja Betongs nya fabrik i Strängnäs är nu invigd. Den nybyggda torrbruksanläggningen ska klara av den ökade efterfrågan i regionen.

Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.

– Att få inleda mitt nya uppdrag som vd för Finja Betong genom att inviga företagets största satsning genom tiderna känns förstås mäktigt, säger Patricio Villarroel i ett pressmeddelande.

Fabriken ligger i Finjas befintliga produktionsområde i Strängnäs och ska serva kunderna med en effektivare logistik för proffssortimentet i storsäck och bruksbehållare.

– Satsningen innebär väsentligt bättre förutsättningar att möta våra kunders och användares växande behov och det är en glädjens dag då vi nu kan underlätta för en mycket viktig målgrupp för oss, nämligen våra mur- och putsentreprenörer, säger Veronica Jensen på Finja.

Anläggningen går parallellt med befintligt maskineri för att inte störa ordinarie produktion och beräknas producera en säck varannan sekund i slutet av året. Utökningen av torrbrukstillverkningen kommer att medföra nyanställningar.

– Den nya fabriken innebär en milstolpe och vi tar nu avstamp mot nya tider och ett ökat engagemang för murat och putsat byggande, säger Patricio Villarroel

Fabriken drivs med fossilfri energi och bedöms som en hållbarhets- och miljösatsning.