Hem Betong LIVE Om Betong LiveOm Betong LiveBetongbruden

Jag, firmans hyfsat nya vd och en kollega från ett annat åkeri gick på Betong Live i torsdags. Vi började med trevligt prat över en bit mat. Det diskuterades lite av varje, mycket politik blev det såhär inför valet. Även lite prat om vad för bil som ska ersätta min nuvarande betongbil hade vi också. Jag ska åka och provköra de som kan vara av intresse så får vi se vad det blir sedan. Det är lite speciellt att köpa bil till mig på grund av mina muskelproblem. Annars är det normala att man blir tilldelad en ny bil bara.

Efter maten var det dags för en mer ingående presentation om Yasuragi, det japanska spa som ligger på Hasseludden utanför Stockholm. Det var ett väldigt speciellt bygge både för arkitekterna och byggföretaget och intressant att höra om deras arbete. Mer om min upplevelse av Yasuragi här (länk) om man är nyfiken på vad jag tyckte.

Sedan fick vi en genomgång av Norra Tornen i Stockholm. Personligen föredrar jag arkitektur som är ett par hundra år äldre än vad som oftast byggs idag, men det går att imponera på mig ändå. Det har man gjort här därför att husen sticker ut. Allt som går mot strömmen och sticker ut lite tilltalar mig. Ska man bygga modernt kan man åtminstone bygga udda! Det var lite extra kul att höra om den komplicerade byggnationen av tornen eftersom jag är en av dem som levererar betongen dit. Jag tycker att sättet man har valt att färga, forma och slipa betongen på är rolig, det ger betydligt mer liv än i vanlig slät betong.

Det blev även presentation av årets nominerade till årets priser på Betonggalan senare i höst. Duktiga nominerade som alla tycks ha gjort väldigt bra jobb inom sina områden. I en del kategorier vet jag redan hur jag kommer att rösta, andra kräver lite mer fundering. Att rösta är däremot lika självklart som att rösta i valet.

 Kvällen avslutades med lite trevligt mingel och för min del blev Betong Live en trevlig start på en långhelg. Sämre kan man ha det!