Hem Okategoriserade Campus Flemingsberg blir ännu större

Campus Flemingsberg blir ännu större

nobelus

I början av september invigde ByggVesta 433 student- och forskarbostäder i Campus Flemingsberg. Projektet Nobelus, som kommer att ägas av Grön Bostad och har plats för 850 boende, är ByggVestas största färdigställda projekt hittills, men snart blir det ännu fler studentbostäder i området.

– Vi bygger vårt studentkoncept på att möjliggöra spontana möten samt att erbjuda en nära service till våra studenter. Vi tror att vi på det sättet ökar den sociala tryggheten och trivseln för alla som lever och bor i området, säger Marit Appelgren, vd på ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Projektet Nobelus ligger mitt i Campus Flemingsberg, mellan fem universitet och högskolor.  De 433 lägenheterna är mellan 25 och 80 kvm stora och passar för studenter och forskare, med eller utan familj.

– Stommen är av betong och levererades av lettiska företaget UPB, säger Mira Grunewald, koncept- och marknadsutvecklare på ByggVesta.

En del av lägenheterna är så kallade kompislägenheter – mindre treor som fungerar bra för två vänner att dela. På området finns också en innergård, soldäck, gym och ett café.  Tidigare i år beslutade kommunstyrelsen i Huddinge att teckna intentionsavtal med ByggVesta och Stiftelsen Clara, vilket kommer resultera i ytterligare 450 student- och forskarbostäder i Campus Flemingsberg i framtiden.

ByggVestas studentboenden drivs enligt konceptet Live to Grow by ByggVesta. Det innebär bland annat att det finns gemensamma ytor att umgås på samt områdesansvariga som själva är studenter och bor i huset.

– Som en bonus har vi upptäckt att delningsekonomi uppstår alldeles spontant. Det tycker vi är fantastiskt roligt för det är ju bra både för människa och miljö, säger Marit Appelgren.