Hem Okategoriserade “Direkt blivit inkastad i hetluften”

“Direkt blivit inkastad i hetluften”

Per Berglund
Per Berglund, vd för Betongindustri. Foto: Betongindustri.

Den 1 september tillträdde Per Berglund som vd för Betongindustri. Därmed är han tillbaka på den tjänst han hade mellan april 2015 och maj 2016.

– Det känns jättekul att komma tillbaka och under mina första dagar på plats har jag fått ett fantastiskt fint välkomnande. Jag har direkt blivit inkastad i hetluften vilket känns naturligt eftersom jag känner företaget sedan tidigare, säger Per Berglund i ett pressmeddelande.

Nu är ambitionen att verka för en stabilitet i företaget efter några år med täta ledarbyten. Per Berglund ska bidra utifrån sin gedigna erfarenhet av ledarroller i byggbranschen, inte minst från Skanska i Malmö där han var arbetsledare i 15 år. Han har även arbetat inom BASF och kommer närmast från en tjänst som vd för form- och ställningstillverkaren Peri Sverige AB.

– Det finns en oerhörd kämparanda i Betongindustri, att man till varje pris ser till att lösa kundens problem och det är ingen här som går hem förrän det är gjort. Jag märker att det sitter i DNA:t. Vi har mycket engagerade medarbetare.

Vid sidan av rollen som vd i Betongindustri kommer Per Berglund vid nästa årsskifte att tillträda som direktör för affärsområdet Fabrikstillverkad betong inom HeidelbergCement Northern Europe.

– Att våra olika bolag i HeidelbergCement samverkar ger oss en oerhörd styrka och är en potential som vi ska utnyttja – det ser jag som en viktig målsättning framöver.