Hem Okategoriserade “Betong är det bästa materialvalet”

“Betong är det bästa materialvalet”

Foto: Finja.

Hermodsdalsskolan i Malmö får en ny idrottshall och betongstommen har uppförts av Finja Prefab på uppdrag av Team Skåne AB och Malmö Stad.

Idrottshallen består av 12 meter höga och 17 ton tunga matrisgjutna sandwichväggar. Väggarna bildar ett speciellt mönster i form av sinusvågor i ytterfasaden. I stommen ingår även tillhörande omklädningsdel och redskapsförråd.

– Vi är glada att få leverera och montera stommen till idrottshallen på Hermodsdalsskolan. Betong är det bästa materialvalet och de matrisgjutna ytterväggarna ger byggnaden ett unikt utseende, säger Kaj Grönvall, vd på Finja Prefab.

Totalt har Finja Prefab monterat 1200 kvm bjälklag, 1000 kvm yttervägg och 600 kvm innervägg.