Hem Okategoriserade Extrabloggen: Toppbetyg till Samhällsbyggardagarna!

Extrabloggen: Toppbetyg till Samhällsbyggardagarna!

syd

Har precis varit på Samhällsbyggardagarna på Waterfront i Stockholm. Jag tyckte det var vansinnigt coolt. Det är alltid coolt när något fungerar och går framåt hela tiden. Det blir en aura av självförtroende som smittar av sig på deltagarna och man går hem lite gladare.

I år hade Samhällsbyggardagarna 681 deltagare enligt anmälningslistan. Det är många. Man hade 64 olika delseminarier, varav åtta samtidigt. Det är ambitiöst. Då har jag inte räknat in det gemensamma programmet. Då blir det ännu ambitiösare.

Det är som ett litet godisstånd man kommer till där man väljer sina favoriter. Och så slänger man ner några andra också som ser goda ut, men som visar sig vara sura. Ungefär så är programmet förstås. Allt är inte toppklass, men förvånansvärt mycket.

Jag gillar också att Sara Haasmark, vd på Samhällsbyggarna, tar en sån tydlig roll i utskick och inbjudningar. Hon står också och välkomnar vid namnlistebordet. Det blir personligt och gemytligt.

Finns det inget att klaga på då? Nja, Waterfront är lite rörigt att vara i och det tog lång tid att få lunch. Men personalen ansträngde sig och märker man det så förlåter man det mesta. Moderator Fredrik Brunes från KTH och hans märkliga frågor till talarna får medelbetyg. Hans skämt om att han alltid äter kött för att han hatar djur och därför vill döda dem får bottenbetyg.

Jag skulle nästan vilja ge Samhällsbyggardagarna fem betongblandare i betyg, men det stannar vid fyra. Hade de haft ett pris för bästa monter, som Tidskriften Betong naturligtvis vunnit med den geniala godisvagnen där man fick blanda sin egen ”betong” och där det för det mesta var kö, så hade jag kanske snäppat upp betyget. Nästa år!