Hem Arkitektur WSP förstärker inom stadsutveckling

WSP förstärker inom stadsutveckling

wsp
Ewa Wåhlin.

WSP har rekryterat Ewa Wåhlin, senior planerare från Stockholm stad. 

– Med över 15 års erfarenhet som planarkitekt och projektledare är Ewa utan tvekan en av stadens mest erfarna och kunniga stadsplanerare och vi är oerhört nöjda med att Ewa ansluter sig till vårt team av engagerade stadsutvecklare här på WSP, säger Anders Ling, avdelningschef på WSP Advisory.

Ewa Wåhlin är en planarkitekt som varit  inblandad i en mängd komplexa och centrala stadsutvecklingsprojekt på stadsbyggnadskontoret. Hon ansvarade nyligen för programarbetet för Södra Skanstull, ett program som belönades med Sveriges Arkitekters planpris.

– Jag trivs med att arbeta i stora komplicerade projekt. Det som är spännande på WSP är att jag har nära till den expertis som behövs – allt från buller och trafik till stadsbyggnad och social hållbarhet, säger Ewa Wåhlin som har erfarenhet av projekt där både kulturhistoria, stadsmiljö och hållbarhetsfrågor behöver tas med i beräkningen.

Hon säger sig vara speciellt intresserad av dialogarbeten och hur medborgare kan engageras i högre grad genom nya metoder.

– Vi står inför stora samhällsutmaningarna idag och då tror jag att det är alldeles nödvändigt att jobba tvärdisciplinärt. Det betyder också att jag kan bredda min förståelse, hålla mig ajour med marknaden och samtidigt vara en del av den framåtanda och driv som finns här.

Ett av Ewa Wåhlins påbörjade projekt på WSP ät Solvallastaden där runt 2000 bostäder ska byggas.