Hem Okategoriserade Träbranschen hoppas på limträt

Träbranschen hoppas på limträt

Branschorganisationen Svenskt Trä hoppas mycket på limträ som konstruktionsmaterial i framtiden. En egen undersökning visar att 65 procent av de tillfrågade räknar med att limträ fortsätter att ta andelar på marknaden de närmste åren. 

Johan Fröbel
                Johan Fröbel.

− Det beror bland annat på att limträtillverkarna är duktiga på att ta hand om sina kunder, säger Johan Fröbel, chef för teknik och distribution på Svenskt Trä, i ett pressmeddelande.

1000 personer i byggbranschen har deltagit i Svenskt Träs undersökning. De har lämnat svar på frågor om byggmaterial och byggnation.

− Den ökade efterfrågan på limträ är ingen tillfällighet, utan resultatet av ett paradigmskifte i byggbranschen. Allt pekar på att de svenska tillverkarna av limträ fortsätter att växa, menar Johan Fröbel.

Orsakerna bakom ökningen är flera enligt Johan Fröbel som menar att limträ bland annat är klimatsmart och ett starkt konstruktionsmaterial i förhållande till sin vikt.

− Men det handlar också om att Sverige har flera tillverkare av limträ som är ledande i världen inom sitt område. Vår undersökning visar till exempel att de är mycket duktiga på kundsupport och ger snabb och kompetent hjälp till exempel om konstruktion och andra frågor som dyker upp vid projekteringen.