Hem Okategoriserade “Jag är oerhört stolt”

“Jag är oerhört stolt”

årets byggchef

Alexander Sandstedt på NCC Building har blivit utsedd till Årets Byggchef 2018.

– Jag är oerhört stolt, särskilt eftersom det är mina kollegor som nominerat mig. Jag är inte van att stå i rampljuset och ta åt mig äran utan jag står hellre bakom teamet, säger vinnaren.

Tävlingen Årets Byggchef arrangeras av branschföreningen Byggcheferna i samarbete med tidningen Byggvärlden. Syftet är att höja statusen för rollen som byggchef.

Juryn lyfter särskilt fram Alexander Sandstedts mångfacetterade ledarskap, moraliska kompass och hans goda förmåga att bygga ett lag med högt säkerhetsfokus. Han är 34 år och började på NCC som arbetsledare 2008.

– Jag försöker vara en förebild genom mitt eget beteende. Jag gör inte skillnad på folk. Människor med olika bakgrunder behövs alla i ett lag, säger Alexander Sandstedt.

Magnus Osbäck, verksamhetsutvecklare på NCC Building Sverige, tycker att det en värdig vinnare som får priset i form av en individuell handledning i ledarskap på Ledarstudion.

– Han är en lagspelare av rang, sätter alltid laget före jaget och han får varje deltagare att blomma ut till sin fulla potential.